Δήλωση του ΓΓΔΕ και ΕΣΠΑ στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΘΕΒ

 

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Δημήτρη Σκάλκου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στη Λάρισα.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Θεσσαλίας με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια μέσω της αξιοποίησης των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ ο κ. Σκάλκος μίλησε για τις βασικές επενδυτικές προτεραιότητες και τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, που έχουν ήδη τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και τις προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο αναλυτικά ο κ. Σκάλκος δήλωσε: «Σκοπός μας είμαι να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα πολλά, συναπτά έτη. Η βιομηχανία έχει σημαίνοντα ρόλο στον σχεδιασμό μας, καθώς αποτελεί το επίκεντρο της επιχειρηματικής ανάταξης». Και συμπλήρωσε: «Συζητάμε με μέλη του ΣΘΕΒ για τις υποχρεώσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας, αλλά κυρίως για τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι οι φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, ώστε να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε από κοινού. Θα πρέπει να δούμε που θα κατευθυνθούν οι πόροι της επομένης περιόδου, ώστε – θα το πω απλά- και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ να πιάσει τόπο. (…) Η συζήτηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας και η Πολιτεία οφείλει να τους συνδράμει προκειμένου να γυρίσει οριστικά η χώρα μας σελίδα».

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Γιώργος Ξηρογιάννης.  Στην συνάντηση παραβρέθηκε, επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο