Ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος στο Συμβούλιο Υπουργών Αδριατικής-Ιονίου

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στην πόλη Sibenik της Κροατίας πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο Υπουργών Αδριατικής-Ιονίου και η Υπουργική Συνάντηση για την Στρατηγική της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής και Ιονίου που ολοκληρώθηκαν με την υιοθέτηση της Διακήρυξης του Sibenik.

Ακολούθως η ελληνική πλευρά παρέλαβε από τους Κροάτες την προεδρία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου για τον επόμενο χρόνο.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, εκπροσωπώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε το 9ο Φόρουμ για την Στρατηγική Αδριατικής και Ιονίου, όπου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας. Ο κ. Σκάλκος επεσήμανε τη σημασία επαρκούς χρηματοδότησης για τις δράσεις της Στρατηγικής, τη στενότερη σύνδεσή της με την Πολιτική Συνοχής ειδικά ενόψει των σχεδιασμών για τη Συνοχή μετά το 2027 καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας των μελών της πρωτοβουλίας στο πλαίσιο των προενταξιακών διαπραγματεύσεών τους με την Ε.Ε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο